MENÜ

 

NATUROL

Hidegen sajtolt étolajok
 

 

LENMAG OLAJ

A sok ezer év óta termesztett növényből készült olajat sok betegség kiegészítő kezelésére használják. Rendkívül gazdag A, B, C, D, E vitaminokban a kálium, magnézium, foszfor, kálcium, vas, cink, szilicium természetes forrása.

  • Gyorsítja az anyagcserét, hatékonyan csökkenti a vér koleszterin szintjét, a gyomor belső falát védőréteggel vonja be;
  • Cukorbetegség kezelésére is használják a lenmag főzetét: egy evőkanál lenmagot egy liter vizzel a felére főzzük. Szűrés után három egyenlő részben fogyasztjuk el;
  • Égési seb gyógyulását is gyorsítja. Egy kis lenmag olajat felverünk tojás fehérjével és bekenjük a felületet, vagy a lenolajat mészvízzel egyenlő részben elkeverjük. Nem csak fájdalom csillapító hatása van, hanem mivel a győgyulási folyamat gyorsan és nyom nélkül megy végbe, igen kiváló gyógyhatása is van;
  • Gátolja a haj töredezését, illetve hullását és a köröm töredezését,
  • A vér-sűrrűség természetes csökkentője;
  • Külsőleg használható rovar és méh csipés okozta fájdalom enyhítésére.

Adagolási javaslat: naponta 2-6 teáskanállal, illetve ízlés szerint.

Kiszerelés: 100 ml, 250 ml, 500 ml

 

Asztali nézet