LENMAG OLAJ
A sok ezer év óta termesztett növényből készült olajat sok betegség kiegészítő kezelésére használják. Rendkívül gazdag A, B, C, D, E vitaminokban a kálium, magnézium, foszfor, kálcium, vas, cink, szilicium természetes forrása.
- Gyorsítja az anyagcserét, hatékonyan csökkenti a vér koleszterin szintjét, a gyomor belső falát védőréteggel vonja be;
- Cukorbetegség kezelésére is használják a lenmag főzetét: egy evőkanál lenmagot egy liter vizzel a felére főzzük. Szűrés után három egyenlő részben fogyasztjuk el;
- Égési seb gyógyulását is gyorsítja. Egy kis lenmag olajat felverünk tojás fehérjével és bekenjük a felületet, vagy a lenolajat mészvízzel egyenlő részben elkeverjük. Nem csak fájdalom csillapító hatása van, hanem mivel a győgyulási folyamat gyorsan és nyom nélkül megy végbe, igen kiváló gyógyhatása is van;
- Gátolja a haj töredezését, illetve hullását és a köröm töredezését,
- A vér-sűrrűség természetes csökkentője;
- Külsőleg használható rovar és méh csipés okozta fájdalom enyhítésére.
Adagolási javaslat: naponta 2-6 teáskanállal, illetve ízlés szerint.
Kiszerelés: 100 ml, 250 ml, 500 ml